Мирослав Скорик: зустріч для душі

Утворчій вітальні майстрів оперного та балетного мистецтва імені І.Козловського (Хрещатик, 50-б) відбудеться  вечір народного артиста України, лауреата Шевченківської премії композитора Мирослава Скорика.

Кияни мають добру нагоду зустрітися з класиком української музики.

Мирослав Скорик – один із найяскравіших представників композиторського покоління, що в своїй творчості поєднало яскравий національний колорит і музичну техніку XX століття.

У творчому доробку Маестро – такі монументальні твори, як опера «Мойсей», кантати «Гамалія», «Весна», Літургія Іоанна Золотоустого, концерти – для фортепіано, п’ять – для скрипки, один – для віолончелі з оркестром. Він автор камерної, вокальної, а також джазової музики.  Мирослав Скорик написав музику до всесвітньо відомого фільму «Тіні забутих предків». Його твори виконують як в Україні, так і в багатьох країнах світу.

Планетарну популярність здобула його «Мелодія», що часто звучить у різних обробках та варіантах, а пісні – шлягери 60-х років – вплинули на становлення сучасної української естради.

Як педагог Мирослав Михайлович виховав яскравих, знаних композиторів – Євгена Станковича, Івана Карабиця, Олега Киву, Володимира Зубицького та інших.

Теоретичні праці Мирослава Скорика присвячені проблемам гармонії в творах композиторів XX століття.

У творчому вечорі, що розпочнеться о 19-й годині, візьме участь талановита молодь України, зокрема – лауреати міжнародних конкурсів Тамара Ходакова, Марія Стрельбицька, Анастасія Титович, Наталя Королько.