Пастка в метро

Як повідомили в ЦГЗ ГУ МВС України в Києві, о восьмій годині вечора на перон станції «Льва Толстого» Київського метрополітену із сигаретою в зубах ступила нога 27-літнього громадянина Грузії.

Звісно, у таких місцях не курять. Заборонено.  Чергова по станції молодику зробила слушне зауваження. На що  кавказький гість грубо порадив жінці затулити пельку. Жінка покликала на допомогу міліціонера.

Сержант тільки-но глянув на чоловіка, одразу ж збагнув: той перебуває в стані наркотичного сп’яніння. Правоохоронець доволі  чемно запропонував гостю із Грузії пройти з ним до кімнати міліції. Там у присутності двох понятих було проведено огляд особистих речей правопорушника. У боковій кишені його джинсів співробітник міліції знайшов пакетик з білою порошкоподібною речовиною. Цього виявилося цілком достатньо, аби чоловік одразу ж зізнався,  що це – героїн.

А ще розповів, що наркотик купив у Російській Федерації. Для власних потреб. Адже з 18 років вживає різного роду наркотичні речовини.

У його паспорті зазначалося, що він  уродженець Кутаїсі, а додаткова  відмітка в документі свідчила: цього чоловіка  видворили за межі Росії.  В Україну він приїхав за день до пригоди в метро. Переночував в одному з готелів столиці. В якому саме – пригадати не може.

Матеріали справи передано до слідчого відділу Управління охорони Київського метрополітену. Після докладного розслідування всіх обставин затриманому доведеться відповідати за свої вчинки. Певна річ,  за українськими законами. Вітчизняний Кримінальний кодекс у подібних випадках передбачає відповідальність за статтею 309 – незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних, психотропних речовин або їхніх аналогів. Вид покарання –  позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.