«Арсенал» виграв – і «Динамо» в лідерах

Початок другої третини вищолігового турнірного марафону ознаменований найгучнішою сенсацією осіннього змагального циклу. Конфуз гірників у домашньому матчі з канонірами обернувся для динамівців статусом одноосібного лідера чемпіонату. Відтак у реєстрі зосталися лише два нулі: жодного матчу не програло «Динамо», жодного не виграла – «Зоря».

Сенсація тижня. Звичайно, це поразка «Шахтаря» в рідних стінах. «Арсенал» на перший погляд, нічого неймовірного в столиці Донбасу не продемонстрував. Команда просто була і самовідданою, і терплячою в обороні своїх воріт. Одверто кажучи, саме так грають в Донецьку майже всі вітчизняні колективи. Точніше, намагаються грати саме так. Оскільки насправді мало кому таланить витримати натиск господарів і не помилитися. Кияни, на відміну від інших, терпляче гнули свою лінію, так і не давши гірникам жодного шансу і в позиційній, і в швидкісній боротьбі. Тому «Шахтар», не дочекавшись від гостей звичного дарунку у вигляді грубої помилки в обороні, залишився ні з чим. Убогість тактичного арсеналу команди Луческу, на чому давно наголошують незалежні експерти, проявилася повною мірою в протистоянні донецького суперклубу з організованою, дисциплінованою та непоступливою дружиною, якою й постав на гостинах у чемпіона київський «Арсенал».

Гол тижня. Його автором міг стати колишній «золотий юніор» українського футболу. Проте Венглинський, а мова, звісно, про нього, слушною нагодою відзначитися в центральному матчі туру так і не зумів. Опинившись сам на сам із Кернозенком, одеський форвард не переграв свого двічі колишнього – за виступами в «Динамо» та «Дніпрі» – одноклубника. Натомість героєм дня і головним стрільцем тижня став інший одноклубник Венглинського – хавбек Назаренко. Скориставшись неузгодженістю дій двох моряків, дніпрянин обікрав Канделакі на розі володінь Руденка і, стрімко відірвавшись від опікунів, застукав голкіпера зненацька безхитрісним, однак потужним ударом у ближній кут воріт. Однаковою мірою важливий і красивий гол!

Націоналізація тижня. Вітчизняні гранди, навіть не змовляючись, зробили акцент на футбольній українізації своїх ігрових складів. Приміром, у «старті» віце-чемпіона країни знайшлися місця одразу для семи вітчизняних майстрів. Один з них, оборонець Мандзюк, зіграв лише другу зустріч за «Динамо». Другий, хавбек Михалик, відсвяткував особисту стрілецьку прем’єру в блакитно-білих строях. А «Шахтар», уперше за тренерських часів румуна Луческу, задіяв одразу зі стартовим сигналом арбітра п’ятьох українців. Більше того: по перерві кількість наших футболістів у складі гірників збільшилася до шести! Однак «Шахтар», на відміну від київського конкурента, програв. Отже, трапився перебір? Навряд, оскільки виграв «Арсенал», який задіяв у початковому варіанті аж десятьох українців! І хто після цього скаже, що доморощені таланти гірші, ніж заморські?!