Може, відвернемо «дев’ятий вал» СНІДу?

Ті, хто виступає за такий непуританський крок, думають, що, в першу чергу, це посприяє призупиненню росту венеричних захворювань в Україні, що спостерігається в останні роки і збігся саме з ростом проституції в країні, а також зможе зупинити «дев’ятий вал» СНІДу, що вже піднявся над країною і може обрушитися на неї не сьогодні-завтра.

У даний час в Україні склалася вкрай несприятлива ситуація з венеричними захворюваннями, або, як тепер кажуть, хворобами, що передаються статевим шляхом, пояснив відомий український учений, професор-дерматовенеролог, доктор медичних наук, голова Всеукраїнської асоціації дерматовенерологів Борис Глухенький. Практично вона вже досягла рівня 1947 – 1948 років – найвищого в історії нашої країни – тоді на 100 тисяч населення України приходилося 280 випадків захворювання сифілісом.

Як думають не тільки прихильники легалізації проституції, але і деякі чиновники з правоохоронних органів, виведення цього явища, що іменувалося в радянські часи буржуазним, із підпілля, посприяє і поліпшенню загальної криміногенної ситуації в країні. Тому що повії, як відомо, по-справжньому не можуть працювати без посередників-сутенерів, які відбирають у них значну частку виторгу. Ті ж, у свою чергу, як правило, належать до злочинних угруповань.

Багато українських експертів вважають, що легалізація проституції в нашій країні не буде настільки ефективною, як у країнах Західної Європи. Але, як ми бачимо, підходи існують різні, потрібна тільки політична воля, щоб знайти діючий для нашої країни механізм. Його потрібно шукати, а не ховати голову в пісок, тим глибше, чим більше ми посилюємо міри покарання, забуваючи про захист людей.