Повернемося до «Ями»?

«Вечірній Київ», знаючи, що ця тема рано чи пізно постане в тій площині, як про неї казав головний київський міліціонер, поцікавився у його колег-депутатів, а що вони думають із цього приводу.

Але спочатку звернемося до аргументів В.Яреми, які він виклав у недавньому ексклюзивному інтерв’ю одному з Інтернет-видань.

«Система адміністративних штрафів, що нині існує в Україні по відношенню до жінок, які займаються проституцією, не діє. Штраф – 15 гривень. Єдине, що ми можемо зробити, – на три години затримати повію, а після цього скласти протокол. Рішення про штраф приймає адміністративна комісія за місцем проживання. Як правило, 80 відсотків повій, які знаходяться в Києві, – іногородні, то ми посилаємо протоколи за місцем їхнього проживання і вона навіть не звертає на нього уваги. Ніякі штрафи у нас практично не діють. Я впевнений, що і проблеми держави у зв’язку з існуванням такого бізнесу, і проблеми самих повій необхідно розв’язувати іншим методом. Один із них – якраз і є, на мій погляд, легалізація.

Думаю, що це повинні бути якісь установи, хай вони будуть комерційними, розташовані в певній частині міста, куди дітям заборонено заходити. Як вулиця «Червоних ліхтарів». Жорсткий податковий і медичний контроль».

– Чи підтримує хтось вашу ініціативу? – запитали начальника главка.

– Підтримують, але чомусь у законодавчому плані дуже мало робиться для цього.

А тепер – що думають про це колеги-депутати. Заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий не думає, що таке взагалі можливе.

Навряд чи Київ – те місто, де можлива легалізація проституції. «Ми навіть ігрові автомати хочемо виселити за межі столиці, а що вже казати про повій».

Скориставшись присутністю у столиці депутатів Ялтинської міськради, ми запитали керівника делегації Сергія Сьоміна, а як він ставиться до ідеї легалізації проституції?

– Я проти такого узаконення, хоча з цим злом боротися непросто, робити щось треба.

– Яка ситуація в Ялті?

– Безумовно, і в нас торгують тілом. Курортний статус міста, безліч приїжджих, тож для повій тут золоте дно. Звісно, що у нас ця проблема гостріша, ніж в інших містах. Чесно скажу, мені б не хотілося, щоб повії збагачували бюджет міста.