Крок до фіналу

Чемпіон України пробився до третього раунду Континентального кубка

Ми вже повідомили своїм читачам про виграш «Соколом» офіційного турніру в Електренаї. Литовський лід виявився щасливим для наших земляків: кияни втретє в історії виступають в завершальному відбірковому циклі другого за престижністю хокейного єврокубка. Нагадаємо, що вирішальний етап представницьких змагань і досі залишається для вітчизняного чемпіона заповітною мрією.

Для команди, котра в офіційному календарному турнірі пасе задніх, успіх у міжнародному відборі можна вважати й дивом. Однак чогось надзвичайного в Електренаї насправді не сталося. Бо «Сокіл» апріорі вищий за класом, ніж місцева «Енергія» чи сербський «Партизан». А чемпіон Латвії, як і чемпіон України, переживає не найкращі часи, обумовлені зміною поколінь. Обігравши турнірних статистів без особливих зусиль, українці виявили характер і волю до перемоги в зустрічі з «Ригою-2000». Адже, попри загальну ігрову перевагу «біло-синіх», саме прибалти виграли перший період і вели перед у рахунку перед останнім часовим відрізком. На щастя для киян, бездоганно захищав «рамку» випозичений в київського «Беркута» спеціально для міжнародних матчів Селіверстов, а польові гравці на чолі з досвідченим капітаном команди Бобровником діяли так, наче не мали й крихти сумнівів у своїй вищості. «Сокіл» завдав аж 34 кидки по цілі, тоді як «Рига-2000» – лише 23. І таки схилив остаточно чашу терезів на свій бік за п’ять з половиною хвилин до фінальної сирени, коли неабияку влучність в атаці продемонстрував оборонець Ємельяненко. Три перемоги в трьох зустрічах і вивели флагмана вітчизняного хокею до третього раунду Континентального кубка.

«СОКІЛ» у Литві: «Партизан» (Бєлград, Сербія) – 11:0 (Панченко – 3, Бобровников, Бобкін – по 2, Бондарєв, Кириченко, Матвійчук, М.Сидоров). «Енергія» (Електренай, Литва) – 10:1 (Бобкін – 3, Шевченко – 2, Благий, Бобровников, Бондарєв, Матвійчук, М.Сидоров), «Рига-2000» (Латвія) – 3:2 (Ємельяненко, Лясковський, Матвійчук). Підсумкове турнірне становище: «СОКІЛ» – 9 очок, «Рига-2000» – 6, «Енергія» – 3, «Партизан» – жодного.