По досвід – із Криму

Три дні у столиці перебуває делегація Ялтинської міської ради. Учора кримських депутатів прийняв заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий. Ялтинці приїхали, щоб ознайомитися з досвідом столичних колег, тому участь у зустрічі взяли голови постійних комісій Київради.

Кияни зустріли гостей надзвичайно тепло. Ялтинські депутати цікавилися передусім станом охорони здоров’я, бюджетними справами і, звичайно, перспективами подальшого співробітництва. Після обміну подарунками ми запитали Олеся Довгого, які конструктивні результати цієї зустрічі.

– Змінилася влада. Були певні традиційні відносини з усіма містами-побратимами, – сказав пан Довгий. – Зустрічаючись зі своїми колегами, ми засвідчуємо, що наші відносини стануть тіснішими і жодним чином не будуть порушені давні зв’язки, які вже є між нашими містами. Є ціла низка цікавих речей, якими ми маємо поділитися з ялтинськими колегами. Це стосується медицини, формування бюджету в розрізі муніципальної політики. Наступним кроком буде поїздка голови постійної комісії Київради з питань самоврядування до Ялти, де він зустрінеться з тамтешнім міським головою. У цьому кримському місті є українська гімназія, яка фінансувалася за рахунок київського бюджету, і ми постараємося продовжити цю гарну традицію.

– Коли буде підписано нову угоду про співробітництво із Ялтою?

– Гадаю, немає сенсу підписувати нову угоду, ми її просто подовжимо і наповнимо реальнішим змістом, ніж це було раніше. Одним із основних пунктів таких угод є фінансові взаємини і допомога Києва містам-побратимам.

– Що із особистого досвіду ви хотіли б передати колегам?

–  Поділитися із ними натхненням, яке має бути у кожного, кого обрала громада того чи того міста. Хотів би просити їх не забувати: все, що ми робимо, повинне бути спрямоване на благо громади, яка має відчувати наше тепло і увагу не лише перед виборчою кампанією, а й у щоденній безпосередній роботі.