Страшніше за хижаків

Одним із найвідвідуваніших та найпопулярніших місць і киян, і особливо гостей столиці віддавна є Київський зоопарк, який усього через рік, у 2008-му, святкуватиме свій столітній ювілей і який у своїй колекції нині нараховує майже 3,5 тисячі тварин із усіх континентів. Щороку тут буває майже мільйон відвідувачів. Тому будь-які повідомлення про зміни у цьому екзотичному куточку живої природи викликають підвищений інтерес, а іноді й занепокоєння.

Ось і цього тижня одне зі столичних видань віддало цілу шпальту, щоб повідомити  «сенсацію»: мовляв, київська влада має намір… відправити на утилізацію вихованців комунального підприємства «Київський зоопарк» і загалом замість улюбленої киянами зеленої оази звести на її місці «Діснейленд». Про це вельмишановному виданню нібито розповів працівник зоопарку Володимир Головін. Володимир Іванович і справді працює у столичному зоопарку начальником відділу хижих тварин, і він зустрічався з кореспондентом «Ділової столиці», але говорив зовсім про інше: про умови конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства, яким є Київський зоопарк, і, зрозуміло, про тварин та птахів, які тут живуть, особливо ж про хижих звірів, якими впродовж багатьох років опікується Володимир Головін, і про яких знає все, чи майже все. Про «Діснейленд», або будь-яке будівництво загалом не йшлося. Не здатен начальник відділу хижих тварин служити й джерелом цифр, наведених у виданні.

Плани Федора Ромаша, якого минулого вівторка конкурсна комісія відібрала із восьми претендентів на посаду директора, Володимир Іванович не знає, бо з ним не знайомий. Сподівається, що під час підготовки до 100-літнього ювілею зоопарку оновиться й  «Острів звірів», на якому мешкає більшість його підопічних.

Найнеприємніше і найпарадоксальніше у цій прикрій ситуації те, що після опублікування в «Діловій столиці», м’яко кажучи, не зовсім правдивої інформації, нібито добутої від Володимира Івановича, начальник відділу хижих тварин, практично господар «Острова звірів», а отже, й приборкувач тигрів, левів та інших хижаків, став побоюватися спілкування з журналістами…