На Петрівці з’явиться найбільша книгарня

Наступного року на книжковому ринку поблизу станції метро «Петрівка» розпочнеться глобальна реконструкція. ТОВ «Книжковий ринок» за ухвалою Київради отримало цю ділянку для будівництва торгово-розважального комплексу і паркінгу з поетапним знесенням будинків і споруд поблизу станції підземки. Після завершення робіт тут постане найбільший книжковий магазин в Україні.

За словами директора ТОВ «Книжковий ринок» Віталія Правдивого, стара частина ринку, що діє з 1997 року, під реконструкцію не потрапить. Торгово-розважальний центр побудують на місці господарського ринку і двох підприємств, розташованих на ділянці між Московським проспектом і вул. Вербовою. При цьому в новому центрі площею 140 тисяч квадратних метрів 9 тисяч буде відведено тільки для книжкового маркету, іншу площу займуть розважальні заклади, ресторани і кілька кінотеатрів.

Під мостами ринків не буде

За повідомленням комунальної корпорації «Київавтодор», Шулявський міст, під яким горів «секонд-хенд», реконструюють 2007 року.

Керівник науково-дослідного інституту імені Шульгіна Петро Коваль (цей заклад робив висновки щодо стану споруди) оприлюднив попередні результати досліджень: міст витримує навантаження, але запас його міцності закінчився. Нині одну смугу руху транспорту на мосту перекрито – ведеться ремонт дорожнього покриття. Вантажним автомобілям проїжджати мостом заборонено. Через місяць його зміцнять металевими конструкціями, після чого обмежень руху не буде. Ухвалено ще одне важливе рішення – забрати ринки з-під усіх мостів у Києві.

Олександр НІКОЛАЄНКО