Завдання: більше коштів від оренди

У Шевченківській райдержадміністрації обговорили питання ефективного використання приміщень комунальної власності району.

У районі більш як 17 тисяч орендарів, у користуванні яких понад 210 тисяч кв. м нежитлових приміщень. Основна мета здачі в оренду цих приміщень – збільшення надходжень до районного бюджету. Однак значна частина орендованих площ (35,2%) задіяна під підприємства соціально-побутової сфери, розміщення бюджетних установ, громадських, благодійних, релігійних організацій та політичних партій. Із решти  торік одержано близько 27 тисяч грн. орендної плати. Середня ціна 1 кв.м площ, що здавалися у найм, 2005-го становила 16,5 грн. Наприкінці нинішнього та на початку 2007-го становитиме близько 50 грн. Це дасть змогу поповнити бюджет на 80 млн. грн.

Майже удвічі, порівняно з минулим роком, зросла і середня вартість квадратного метра приватизованого житла. Протягом 2007–2008 років надходження від приватизації мають зрости майже до 100 млн. грн.

Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва, окрім збору орендної плати, веде роботу з боржниками та орендарями, які порушують умови договору щодо цільового використання орендованих приміщень.

Голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин наголосив, що треба діяти конкретніше, енергійніше та жорсткіше стосовно тих, хто ухиляється від наповнення бюджету району.

Надія СУХОДОЛЬСЬКА