Танцюють з «Натхненням»

«Тут навчаються зірочки, які в майбутньому стануть великими зірками», – такими словами заступник голови КМДА Віталій Журавський прокоментував своє знайомство з роботою експериментального Міського мистецького навчального закладу «Натхнення».

А також розповів журналістам скільки потрібно часу, аби опанувати мистецтво танцю. Виявляється, для того, щоб навчитися гарно танцювати, потрібно витратити стільки часу, скільки знадобиться для вивчення китайської чи японської мов.

Віталій  Станіславович завітав до хореографічного класу, де учениці виконували надскладні вправи з дивовижною легкістю. Трималися на рівні своїх колег і зовсім юні 10-річні балерини, які приголомшили гостей неабиякою грацією та пластичними «па». Хор «Радосинь» зачарував своїми голосами, заспівавши «Діву Марію».  А в костюмерній продемонстрували розкішне вбрання, в якому учні перевтілюються у справжніх героїв, чий образ виконують на сцені.
– Це єдиний заклад, де є безперервна хореографічна освіта. Він – єдиний у Європі. Тут вивчають усі види танцю: і класичний, і бальний, і спортивний, і народний. Тому й треба боротися за виділення певних коштів із бюджету на наступний рік, аби усіляко розвивати й вдосконалювати його, – зауважив Віталій Журавський.

Поєднання під одним дахом навчальних закладів дало змогу практично втілити в життя концепцію безперервної мистецької освіти, яка включає в себе підготовчу, початкову, середню та вищу фахову освіту. Тож сюди приходять діти у п’ятирічному віці, а виходять фахівці з вищою освітою. Нагадаємо, що Міський мистецький навчальний заклад «Натхнення» було створено 2000 року й розміщено в новозбудованому приміщенні на вулиці Данькевича. У його складі працює вищий заклад освіти училище хореографічного мистецтва «Київська муніципальна українська академія танцю», хореографічна школа-студія та дитяча школа мистецтв №7.

За словами Віталія Журавського, тут вчаться дітки переважно із соціально незахищених родин. Тож у цієї юні є велика мотивація розвивати себе на сцені й опановувати мистецтво танцю, аби в майбутньому запалити свою зірку на великій сцені.