Рівень безробіття – найнижчий

Столична влада продовжує спокійно працювати. Відбулася розширена колегія КМДА, на якій було підбито попередні підсумки роботи народно-господарського комплексу Києва в першому кварталі.

У своїй доповіді перший заступник голови КМДА Валерій Борисов зазначив, що зростання обсягів промислового виробництва в столиці на 13 відсотків перевищило показники за аналогічний період минулого року і акцентував на тому, що по Україні цей показник знизився на 0,6 відсотка.

Очікується введення в експлуатацію 218,2 тис. кв. м загальної житлової площі, завершено роботи з будівництва дитячої клінічної лікарні на Печерську і центру профілактики та боротьби зі СНІДом у Святошині. Втім наші читачі з публікацій у «Вечірці» вже знають про ці та інші об’єкти – розбудову метрополітену і спорудження Подільсько-Воскресенського мосту, зведення нових транспортних розв’язок і реконструкцію доріг, благоустрій парків і мікрорайонів приватної забудови…

Лише в січні-лютому в місті створено 10,6 тисячі нових робочих місць. Рівень безробіття – найнижчий по Україні (відповідно 0,4 та 3,3 відсотка). Середній розмір пенсій зріс на 19,7 відсотка, а середньомісячна зарплата порівняно з минулорічним лютим зросла на 37,3 відсотка і становить 1509,9 гривні.

Триває реалізація соціальних програм, спрямованих на підтримку розвитку соціальної сфери. У рамках комплексної програми «Турбота» лише на заміну малозабезпеченим киянам електричних та газових плит, газових колонок виділено 15,9 млн. грн.

– Завдяки виваженій і прогнозованій політиці міській владі вдалося забезпечити стабільність громадсько-політичної ситуації, створити необхідні передумови для реалізації прав і свобод, підвищення рівня громадської свідомості киян, – зазначив Валерій Дмитрович.