Дитячі очі лікуватимуть лазером

Днями на базі дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» відкрито перше в Україні офтальмологічне відділення, обладнане сучасним медичним устаткуванням.

За словами головного офтальмолога України Сергія Рикова, центр розраховано на одночасне перебування 20 дітей і проведення щодня по 5-6 операцій.

У цілому ж планується щорічно проводити майже 50 лазерних і близько 80 оперативних втручань задля позбавлення малюків від врятування найскладніших патологій. Міністр охорони здоров’я України Юрій Поляченко повідомив, що відкриття центру є тільки першим етапом із створення мережі з охорони материнства і дитинства по всій Україні. Юрій Володимирович зазначив, що впродовж двох років буде відкрито ще чотири такі центри. Зокрема вже до кінця цього року буде закуплено обладнання і відкрито центр у Львові.

На облаштування київського центру з державного бюджету було виділено 1,5 мільйона гривень. Надалі він фінансуватиметься з державного бюджету і забезпечить консультативну і стаціонарну допомогу дітям з найтяжчими патологіями зору.