Своя стежина до здорового довголіття

Звичайно, порівняно з Білою Олімпіадою в італійському Турині, ветеранський чемпіонат із волейболу, що відбувся в Києві, може видатися читачеві не вартим уваги. Та не поспішайте з висновками. Адже учасники змагань були не молоді за віком (половині з них 50-60 років), а молоді душею. Тож пристрасті, що розпалилися на столичних змаганнях 26 команд ветеранів волейболу, не поступались туринським.

Удари по волейбольних м’ячах на трьох майданчиках відлунювали у вечірні часи, коли після роботи справжні спортивні фанати поспішали з різних районів Києва до місця змагань. І от фінал: перше місце здобула команда «Ветеран-60». Хочу особливо відзначити гру чемпіонів Європи – Сергія Тилими та Валерія Шарубіна, Віктора Соболєва, Івана Васюри. Перемога особлива, бо вони завдали поразки чемпіонам Києва 2005 року – команді «Локомотив». Капітан переможців – невгамовний Віктор Федюшин, дуже технічний гравець і душа команди, а також президент Європейської асоціації ветеранів волейболу. Третє призове місце дісталось команді «Софіївка», а її гравці Володимир Казімірчук, Сергій Голдевський, Віктор Юлюгін, Валентин Зеленін показали справжній спортивний характер. Впевнено виступила й команда «Либідь». Її капітан Віктор Рутто і найкращі гравці – Олег Мулл, Володимир Чайка та брати Трофимови, незважаючи на те що вже перейшли півстолітній рубіж, мають блискучу реакцію, високий стрибок. Судді чемпіонату – Анатолій Агеєв, Леонід Бондарик, Олег Солома забезпечили високий рівень організації змагань, жодних суперечок та розбіжностей між гравцями не виникало.

Від імені всіх гравців команди «Софіївка» хочу висловити подяку генеральному директору ТОВ «Софіївка» Віктору Куцевичу за оперативне розв’язання всіх проблем команди та фінансову підтримку. Попереду – літні ігри на кубок України в Криму, в місті Гурзуф. Будемо сподіватися на перемогу.

Володимир ШЕВЧУК, представник команди «Софіївка»