Не Ребров, так Клебер «Динамо» знову розгромило «Чорноморець»

Обіцяний моряками шторм у Києві таки відбувся. Хоча й з іншими наслідками: не вийшов з нього «Чорноморець». Розгром лідером одного з основних претендентів на цьогорічну «бронзу» засвідчив істотну різницю між дуетом флагманів і рештою вищолігових колективів.

Закономірність тижня. «Чорноморцеві» поки не до снаги боротися з грандами вітчизняного футболу.  І підтвердив цю істину навіть не рахунок, а спосіб, яким «Динамо» довело свою беззаперечну вищість. Кияни затратили задля перемоги мінімум колективних зусиль. Однак ледь не кожне прискорення «динамо-машини» змушувало моряків опиратися з усіх сил, а нерідко – й на морально-вольових. Але, хоча це й парадоксальний висновок, саме волі та характеру «Чорноморцеві» забракло найбільше. Склалося враження, що команда гостей програла матч ще до виходу на поле. Шкода, проте з «українськими бразильцями», як пафосно величають одеських футболістів у їхньому місті, це трапляється доволі часто. В останніх шести поєдинках у Києві, враховуючи й кубковий восьмирічної давнини, вони пропустили аж двадцять м’ячів, так і не спромігшись жодного разу бодай «зачепитися» за рятівну нічию.

Конфуз тижня. Він також  одеського походження й стосується тренера Альтмана. Цього беззаперечно сильного фахівця, якого по праву називають чи не найкращим  тактиком у сучасному вітчизняному футболі, подеколи підводить селекційне чуття. Звітний матч можна вважати ілюстрацією до теми. Спочатку наставник одеситів замінив травмованого і приголомшеного провалом у дебюті Білозора на Симоненка, який в зустрічах з «Динамо» почувається не найкраще  навіть в стартовому складі, не кажучи вже про форс-мажорний вихід на поле безпосередньо під час гри. А потім, усвідомивши неефективність такого тактичного ходу, випустив замість Симоненка хавбека саме тоді, коли господарі змістили епіцентр подій до гостьових воріт. Як наслідок, за спиною голкіпера Руденка опинився й третій м’яч.

Стрілець тижня. Першотаймовий окличний знак поставив бразилець Клебер: гол, яким він покарав Альтмана за недалекоглядність, виявився для динамівського форварда третім. Класичний хет-трик Клебера (всі м’ячі було забито ще до перерви) став для нього другим у «блакитно-білих» строях, але найпершим у чемпіонаті країни: до цього легіонер забив три м’ячі херсонському «Кристалу» в минулорічному кубковому матчі. Хет-трик став знаковим і для всього «Динамо» – двадцятим у вищолігових перегонах. Але й в історії турнірних взаємин київського та одеського клубів він не перший: в серпні 1999 року динамівці виграли в моряків на своєму полі з таким же рахунком, як і цього разу, і три м’ячі з чотирьох записав до свого активу один футболіст. Неважко здогадатися, що був ним Ребров: легендарний майстер лише в місті на берегах Дніпра забив одеситам аж сім м’ячів. Тепер у ролі головного бомбардира виступив Клебер, який разом із співвітчизником Ринконом очолив список найвлучніших динамівців у п’ятнадцятому національному. Бразильці забили по десять м’ячів. А Ребров – поки що на одного менше…