Де жек не може, ЖКІ допоможе!

Зустрівшись із киянином, який звернувся до

 «Житлово-Комунальної Інспекції Нашої України», ми, так би мовити, на власні очі переконалися, що ЖКІ допомагає не словом, а ділом. Чи не тому за останні місяці до «Інспекції» звернулися понад 15 тисяч киян.  Декому юристи ЖКІ  допомогли потрібною консультацією, комусь за підтримки депутатів зробили ремонт у під’їзді, залатали дах, установили нові поштові скриньки...

До «Житлово-Комунальної Інспекції Нашої України» Юрій Хазинс надіслав листа. Це вже друге його звернення до цієї громадської організації. Але цього разу лист був не з проблемою, а з подякою: «Я звернувся за телефоном гарячої лінії «Інспекції Нашої України» з проханням зробити двері на горище.  Сьогодні із приємністю виявив, що робота виконана, до того ж з відмінною якістю: металеві двері з міцним кріпленням в коробках. Двері на замку, ключі в диспетчера. Висловлюю велику вдячність «Житлово-Комунальній Інспекції Нашої України».

З подібною проблемою, як кажуть працівники «Інспекції», зверталися десятки киян, мабуть, вона з типових для столиці негараздів. Жителі неодноразово скаржилися і на бомжів на горищі, від яких ледь не згорів будинок, і на незрозумілий сморід, що доносився згори, і на вільний вихід на дах, який манить підлітків...

По сусідству із бомжами

Будинку, що на вулиці Сабурова, 9/61, вже майже 25 років. І майже як і всі столичні будинки такого віку, має свої житлово-комунальні «вавки». Серед них і всім доступне горище.

Юрія Хазинса давно хвилює така безгосподарність, хоча й мешкає  на другому поверсі.

– Дев’ятий поверх та горище облюбували бомжі, які там спали, розпивали спиртні напої та справляли нужду, – згадує наболіле Юрій Самійлович. – Потерпали від цього всі мешканці. А ті, що на верхніх поверхах, взагалі жахалися.

Коли Юрій Хазинс побачив білборд з номером телефону гарячої лінії 502-30-00 «Житлово-Комунальної Інспекції Нашої України», довго не вагався. Прийшовши додому, одразу ж зателефонував оператору. Що і як писати, до кого звертатися, чоловік дізнався одразу ж. По телефону йому детально розповіли, як можна позбутися найдошкульнішої незручності їхнього будинку. Але звернутися зі скаргою в черговий раз до жеку так і не встиг, проблему вирішили інші.

Юрій Самійлович провів мене до входу на горище. Але потрапити туди мені так і не вдалося.

– А ви хотіли так просто туди зайти? – сміється. – Ні, тепер туди не так просто потрапити. Бачите, які замки висять, які кріплення? Ключі зберігаються у диспетчера. А на горище і на дах вже ніхто без потреби не ходить.

Я справді побачила бездоганно виконану роботу, міцні двері та надійні замки. Заради цього мешканці будинку кілька років бігали із заявою до ЖЕКу.

– Ось подивіться! – Юрій Самійлович показує мені на двоє встановлених дверей. – Бачите, як гарно й надійно зроблено, одразу видно, не просто для краси! Постаралися працівники «Житлово-Комунальної Інспекції». Чесно кажучи, я навіть здивувався, коли побачив виконану роботу, та ще й так оперативно.
Київ у нас один!

Галина Солодоренко, координатор ЖКІ в Деснянському районі, саме була у центральному офісі «Інспекції», коли оператори приймали від Юрія Хазинса прохання про допомогу. Його, як і кожне, що надходить до ЖКІ, Галина Іванівна не відкладає в довгу шухляду,  прагне якнайшвидше розв’язати проблему. І розв’язує, бо завжди на допомогу приходять депутати «Нашої України».

– До них і звертатися не потрібно, – задоволена Галина Іванівна. – Вони самі вже телефонують, дізнаються, чим можуть допомогти в тій чи тій ситуації. Неодноразово виручали і з матеріалом для ремонтних робіт, залучали підприємців, якщо це стосується значних матеріальних затрат. Не раз домовлялися з житлово-комунальними структурами чи будівельними організаціями не лише про ремонт у багатоквартирному будинку, а й допомагали окремим родинам. Деякі особливо складні проблеми внесли в районний план невідкладних заходів. І навіть у загальноміський.

Переконавшись у тому, що допомога від ЖКІ справді реальна, почуваєшся впевненіше, спокійніше і за своє місто, і за своє майбутнє. Це підтвердив і Юрій Самійлович.

– Язиком багато не зробиш. Тому кияни голосували за тих, хто конкретними справами виборював їхню довіру, для кого турбота про людей не передвиборна кампанія, а робота на роки, як-от для «Житлово-Комунальної Інспекції Нашої України».

Наталя ВАСИЛЬЄВА