Чемпіонський паритет

Гранди здобули гостьові перемоги

І після двадцять другого туру лідера та чинного чемпіона розділяють три турнірних очки. Натомість квартет основних претендентів на «бронзу» розпався на два дуети. До того ж «Металіст» і донецький «Металург» відстають від «Іллічівця» та «Чорноморця», котрі пішли у відрив, уже на три та чотири пункти відповідно.

Невдаха тижня. Ним став чинний бронзовий призер із столиці Донбасу. «Металург», оновивши ледь не повністю минулорічний стартовий склад і вдавшись до кардинальних змін на капітанському містку, провалив весняний турнірний старт. Аж три поразки поспіль і лише дві перемоги в другому колі відкинули металургівців уже на шосту позицію в актуальному реєстрі. І все-таки шанси на повторення «бронзового» успіху клуб не змарнував. Тепер усе залежатиме від того, який курс оберуть його господарі. Якщо вони нададуть новому тренерові можливість самостійно формувати колектив, то Матвіїв зможе зробити це принаймні не менш ефективно, як у «Борисфені», де під проводом молодого фахівця розкрили непересічний талант Левига та завзяте товариство. Але якщо бізнесмени від футболу знову завозитимуть до «Металурга» пачками чужинців сумнівної якості, то від чергового краху команду не збереже ніщо і ніхто.

Сенсація тижня. Либонь, це таки перемога господарів в Ужгороді. «Закарпаття» з вищої ліги уже списали ледь не всі, та й давно. Звісно, не безпідставно: ні за матеріальними статками, ні за добором виконавців ужгородцям не до снаги конкурувати навіть за рятівне чотирнадцяте місце. Проте характеру команді не позичати: її виграш у міцного «Харкова» засвідчив не лише істотні проблеми харків’ян, а й беззаперечні достоїнства тренера Кушлика та його підопічних. І дивна річ: у другому колі закарпатці виграли двічі й стільки ж разів задовольнилися нічиєю, випередивши в ситуативній таблиці «Волинь», донецький «Металург» і «Харків», а також не поступившись «Таврії», «Металістові» та «Сталі». Можливо, ми поспішили й зі статусом безнадійного аутсайдера, безапеляційно присудженого «Закарпаттю»?..

Надія тижня. Вона зігріває наші серця найбільше. Столичні муніципали виграли вдруге поспіль і втретє – в другому колі, піднявшись на дванадцяте турнірне місце. Звісно, потішили симпатиків результатом. Але не менше – й грою, чого вже давно за канонірами не водилося. Чи розвинуть вони успіх у майбутньому, залежатиме і від нас. Якщо Києву насправді потрібна воістину народна команда, то це мають підтвердити кияни: рядові – активністю на трибунах, керівні – конкретною діловою підтримкою. Тим паче, що й матч наступний для «Арсенала» особливий – з чемпіоном у Донецьку.