Василь Химочка – за світлом

Експозиція «Василь Химочка. Нова реальність», як зауважує сам автор, – спроба діяння і споглядання через живопис. Художник досліджує шлях світла у просторі, намагається створити образ світлобудови. Він ніби ступає за світлом, не руйнуючи площини свого полотна. В межах геометричної конструкції діє свято, утверджує чистоту, зберігає ціле, доводить свій живописний твір ніби до медитативного звучання.

Василь Химочка – художник мовби іншого часу, майбутнього, – зауважують мистецтвознавці.

Його  твори часто експонуються – брав участь більш як у п’ятдесяти міжнародних та всеукраїнських виставках. Його мистецькі автографи – розпис станції метро «Мінська» (Київ, 1982 р.), розпис купола дзвіниці Софії Київської «Пророк Мойсей і Аарон» (Київ, 2001 р.), сходів Михайлівського Золотоверхого собору (Київ, 2002 р.).

Незабутнє враження і від гобелена «Мереживо звуків», що в середній школі № 5 (Боярка Київської області). «Луна в просторі» – гобелена із фонду Києво-Могилянської академії.

Виставка художника, де і глибинне переосмислення народного, усталеного, і вибудова власного жанру, техніки, триватиме в галереї мистецтв Києво-Могилянської академії до 31 березня.