Депутати поставили крапку

Учорашнім засіданням Київрада фактично завершила свою чотирирічну каденцію. Проте перед складанням повноважень останнім часом депутати працювали аж надто активно: пленарні засідання відбувалися щотижня.

Учорашнє засідання продовжило сесію 2 березня. Тоді було ухвалено рішення не розглядати земельних питань, але вони все ж на порядку денному з’явилися. Ми поцікавилися у Київського міського голови, чи буде розглянуто питання щодо Русанівських садів, представники яких прийшли під мерію пікетувати? Олександр Омельченко відповів, що воно вирішено на сесії 2 березня і стосується тільки ділянок, що потрапляють до зони будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. «Решту 1200 ділянок ніхто і ніколи не чіпатиме», – зазначив він.

Уперше в окремий підрозділ порядку денного було винесено 11 пунктів «Про розгляд протестів прокуратури». Усі вони стосуються незгоди правоохоронного органу з ухвалами Київради щодо земельних питань.

Поки тривало обговорення, готувалися до урочистого закриття сесії – у фужери розливали шампанське. Коли підносили їх, побачив на деяких обличчях сум. Мабуть, відчували, що у наступній каденції Київради для них місця не знайдеться…