Підсвічування з... вуха

Читати в темноті – шкідливо для очей, про це знають усі. Але любителям, яким читати вже дуже хочеться, а ось очі псувати – навпаки, – на допомогу прийшла японська компанія, що розробила мініатюрний ліхтарик, який кріпиться просто до вуха. Важить він усього 18 г, тож ви його там навіть не відчуєте. зате поворотом голови зможете направляти промінь світла в потрібному напрямку. Коштує ліхтарик усього десять доларів.

Портативний індикатор стресу

Японська компанія Nipro представила свою вельми цікаву розробку – так званий портативний індикатор стресу. Цей прилад виміряє рівень вмісту амілази в слині: якщо він підвищений – людина перебуває в психологічній напрузі. Прилад дуже простий у користуванні, і результати кожного тесту відображаються на дисплеї. Коштуватиме він близько 160 доларів.

Настінний блокнот для ванни

Якщо у вашій голові промайнули найгеніальніші думки і щоразу вас мучить питання, як би потім їх не забути, то саме для таких випадків створено спеціальний «блокнот» для користування у ванні. Його можна повісити на стінку і за допомогою спеціальних водостійких олівців записувати туди свої креативні ідеї, що зненацька виникнуть, чи нагадування про те, що потрібно зробити.