Мама мила раму

Про доцільність заміни старих вікон полівінілхлоридними рамами (ПВХ) нинішньої зими говорили з різних трибун. Мороз змусив. Утім, не будемо розмірковувати, наскільки це вигідно для мешканців і для держави в цілому. Переваги щільного вікна, яке не пропускає ні холоду, ні звуку, й без того зрозумілі. І чимало киян вже встигли раніше вставити у своїх квартирах саме такі рами й шибки. А вони, як будь-яка річ, потребують догляду.

Євровікна, особливо на кухнях, швидко потіють, а при сильних морозах вздовж алюмінієвої рамки з’являється лід. Щоб цьому запобігти, попередити, треба знизити вологість у приміщенні – частіше його провітрювати. Вологість має бути не більш як 55 відсотків. Що ж до самих рам, то їх слід мити мильним розчином або спеціальним миючим засобом, у складі якого немає розчинників, ацетону, абразивних речовин. Цим засобом змочують лляну тканину і протирають раму до повного висихання. Після поверхню розтирають сухою або вологою серветкою.

Догляду потребують також еластичні гумові ущільнювачі, які захищають приміщення від дощових потьоків та протягів – бодай двічі на рік очищати їх від пилу. Теж саме слід робити із водовідвідними каналами, які розташовані у нижній частині рами. Двічі на рік варто змащувати олією рухомі частини. Вибирайте для догляду за фурнітурою засоби, які не руйнують захист від корозії.