Довгу косу можна швидко відростити

Розкішне волосся завжди було окрасою чи то жінки, чи то чоловіка. А якщо воно ще й гарно викладене на голові – з вас очей не зводитимуть і успіх у товаристві гарантовано. Чи не тому-то усі так прискіпливо придивляються до Юлії Тимошенко, руса коса якої зачарувала не лише українських політиків. І хоч Юлія Володимирівна стверджує, що на голові її – своя, знавці перукарської справи з того лише посміхаються. Справді, сумніви небезпідставні, одначе у тому немає нічого протизаконного, позаяк нині кожен за бажанням (і за наявністю грошей) може всього за кілька годин «відростити» розкішне волосся. Варто лише завітати до спеціального салону.

Не всіх природа наділила густим, довгим волоссям. Та й екологія не сприяє тому. Коли знімаєш із гребінця начіс відмерлих волосинок – тонких, ламких, посічених – серце кров’ю обливається: лисіти нікому не хочеться. Але і з такої ситуації є вихід – можна наростити будь-яку зачіску. Задля цього використовують різні технології. Одна з них, – найпоширеніша у наших салонах краси: до коренів власного волосся (довжиною 1 см) прикріплюють пасма натуральні за допомогою капсул. Уся процедура проходить швидко, без клею та хімії, і тому на сто відсотків безпечна. Прикріплюють у середньому 200 – 300 пасм. Кератинове приєднання сильне і непомітне. Лише через півроку, у залежності від швидкості росту вашого волосяного покриву, можна помітити сліди салонного втручання. У такому разі треба звернутися знову до фахівців, щоб зняли прикріплені пасма. Максимальна довжина їх може сягати 60 см, а власного волосся, на яке їх прикріплюють, – 5-7 см.

Для такої процедури використовують здорове красиве натуральне волосся, куплене у Європі. Його спеціально обробляють розчином, щоб випарувався пігмент. А після фарбують, завдяки чому можна вибрати колір, наближений до вашого натурального чи підфарбованого. З такою копицею на голові можна робити що забажається: підфарбовувати, завивати, стригти, заплітати. І, звісно ж, мити як зазвичай. Але при всьому цьому слід пам’ятати про акуратність. По-перше, користуватися виключно щіткою, а не густим гребінцем, щоб не пошкоджувати, розчісуючи, пасма. По-друге, роблячи зачіски, надто не пересушувати їх.

Однак не всі можуть відростити за кілька годин довгу косу. Така процедура протипоказана тим, хто проходить лікування хіміотерапією або приймає сильні антибіотики, у кого якраз дуже випадає волосся. Небажано вдаватися до технологій нарощування 16-17-річним підліткам, бо у такому віці своє волосся достатньо слабке. Тож, перш ніж віддати себе у руки спеціалісту, порадьтеся з ним. І ще знайте, що така краса дорого коштує: одне пасмо – приблизно 4 євро. Скажімо, у одному столичному салоні такі розцінки: нарощування волосся капсулами завдовжки до лопаток коштує 1390 грн, до плеча – 1190 грн. Однак і бажаючих мати косу до пояса чимало – записуються навіть у чергу.