Відчуваємо повсякденну турботу

Київська міська рада церков і релігійних організацій висловила підтримку в прагненні Києва здобули звання «Європейська культурна столиця-2010», про що повідомила листом Київського міського голову Олександра Омельченка.

«Сьогодні ми, представники різних церковних конфесій, незалежно від нашого віросповідання відчуваємо повсякденну турботу Київської міської влади про нас, і це є, ми впевнені, одним із пріоритетних напрямів її діяльності, – йдеться в листі. – Завдяки зусиллям киян постали з попелу перлини світової культури: Успенський собор Києво-Печерської лаври, Михайлівський Золотоверхий собор. Відновили свою діяльність собор Святого Олександра Римо-католицької церкви, синагоги Бродського на вул.Шота Руставелі, Подільська на вул.Щекавицькій, Лютеранська кірха на вул.Лютеранській, будується Патріаршний собор Української греко-католицької церкви на лівому березі Дніпра та Кафедральний собор Вірменської апостольської церкви на Подолі. Київ був і залишається духовним центром всієї України.

Отож, цим листом ми засвідчуємо свою підтримку Києву в здобутті звання «Європейська культурна столиця-2010». Отримання цього почесного титулу для столиці України сприятиме подальшому розвитку релігійних громад християнського, іудейського, ісламського та інших вірувань громадян, які проживають у столиці України».