У лікарняній палаті – як удома

Нещодавно «Вечірка» повідомляла про те, що триває реконструкція Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом, котрий  ще з 1999 року функціонує у Святошинському районі столиці на вул. Відпочинку, 11. Будівельники, які обіцяли у березні повністю завершити всі роботи, таки дотримали слова: днями сучасний лікувально-діагностичний комплекс відкрив свої двері.

На цю непересічну подію зібралися не лише медики та чиновники, а й усі небайдужі до проблеми СНІДу. Оновлений центр з усім необхідним для лікування, діагностики та профілактики чуми ХХІ століття сучасним обладнанням стане надією для тих, чиє життя понівечила ця страшна хвороба. Комплекс складається з двох корпусів:

мбулаторного та діагностичного. Загалом же тут налічується 45 ліжко-місць. Приємно, що інтер’єр лікарняних палат, кожна з яких розрахована на двох осіб, наближений до домашньої обстановки. Для медперсоналу й відвідувачів передбачено дезінфекційні процедури, котрі надійно убезпечують від зараження.

Заступник голови КМДА Валерій Бідний (на знімку в центрі) розповів, що для реконструкції та оснащення центру знадобилося 25 млн. грн. «Ці кошти були виключно з міського бюджету, а не державного», – пояснив він. Аби цей об’єкт став найкращим у всій Україні, проектантам і будівельникам довелося трудитися впродовж трьох років. «Нині осучаснений комплекс відповідає усім європейським нормам та стандартам, – запевнив Валерій Григорович. – Міністерство охорони здоров’я навіть запропонувало на його базі створити національний центр діагностики та науково-методичний центр». Заступник міністра охорони здоров’я, який опікується проблемами СНІДу, Валерій Івасюк (на знімку праворуч) урочисто привітав усіх із цим досягненням і побажав віри в те, що цю проблему можна розв’язати. До побажань приєдналася і голова спеціальної комісії Верховної Ради Раїса Богатирьова, яка запевнила, що влада зі свого боку створюватиме унормоване законодавче поле, що дасть можливість людям отримувати допомогу, а державі – гарантувати безпеку людського життя.