Проводжали зиму, гукали весну

У суботу й неділю столиця відзначала Масницю. Київський дитячий фонд традиційно святкував у Пущі-Водиці. На малечу тут чекало чимало цікавого. Ступив у парк – на шию одягали в’язанку бубликів, частували лимонадом і морозивом. Доки не розпочався концерт – мерщій до похідних кухонь із запахущою кашею з м’ясом, приготовленою прикордонниками. Поруч пригощали млинцями.

Свято особливо тішило тому, що зібрало дуже багато дітей: директор Київського дитячого фонду Ніна Семенюк, як і завжди, запросила вихованців 3-го, 12-го, 21-го  інтернатів, дитбудинку «Малятко» і діток, котрі лікуються у пущанських санаторіях. Прийшли й ветерани Великої Вітчизняної та «афганської» війн.
Біля входу в парк на гостей чекали артисти – співаки із дитячого ансамблю «Зернятко», військовий оркестр, етнографічний ансамбль «Гук» із Житомирщини, який створив і плекає колоритний і вусатий Касіян Євченко.

Вітаючи зібрання, Ніна Семенюк повідомила, що Київський міський голова Олександр Омельченко пообіцяв, що дитячий парк у Києві буде безплатний. Перший заступник мера Іван Фоменко це підтвердив, що невдовзі до Пуща-Водиці бігатимуть тролейбуси. Голова Оболонського району Микола Товкач наміри міської влади підтримав і зауважив, що от-от буде завершено план поліпшення проживання, пересування й відпочинку пущан. Почесний ректор Національного університету культури й мистецтв, народний депутат Михайло Поплавський не лише привітав усіх, а й заспівав у супроводі красунь-танцівниць кілька пісень.

Коли стемніло, урочисто спалили опудало зими, адже Масниця – це її проводи.