Конфуз для проформи

Чемпіонки вже недосяжні для переслідувачок

Одинадцятий ігровий день в жіночій суперлізі виявився насправді щедрим на неординарні події. Проте й за цих обставин істотних змін у турнірній таблиці не відбулося. Причина банальна для вітчизняного волейболу: потенціал фаворита відчутно переважає можливості навіть найближчих переслідувачів.

Здавалося, назріла гучна сенсація: черкаський «Круг» програв обидва матчі туру! Та подія ця тільки на перший погляд підвищеної уваги. Бо й після конфузу в Тернополі чемпіонки випереджають своїх основних опоненток аж на три очки. Натомість «Галичанка», несподівано хіба що для стороннього спостерігача взявши гору над черкащанками, відчутно відірвалася від одеської «Дженестри» в боротьбі за віце-чемпіонські регалії. Тим паче, що морячки, як відомо – найзапекліші конкурентки «Круга» в новітній історії вітчизняного волейболу, також спіткнулися. Та ще й де – звісно, в Черкасах, але в змаганні з аутсайдером «Хімволокном», яке до того спромоглося виграти лише три матчі з двадцяти… Шкода, проте сценарій нашого жіночого чемпіонату невибагливий і цілком передбачуваний. Як і формальний розподіл нагород. Уже зараз, за три тури до фінішу регулярного турніру, можна, без особливого побоювання помилитися, назвати трійку призерів: «Круг», «Галичанка» та «Дженестра». Навіть спрогнозувавши, що й фінішують вони саме з такими порядковими номерами…

11-й тур: «Сіверськодончанка» (Сіверськодонецьк) – «Керкинітида» (Євпаторія) – 2:3, 3:0. «Іскра» (Луганськ) – ЗДІА (Запоріжжя) – 3:1, 1:3. «Галичанка» (Тернопіль) – «Круг» (Черкаси) – 3:2 (25:18, 25:23, 26:28, 21:25, 15:12), 3:0 (25:6, 25:21, 26:24). «Хімволокно» (Черкаси) – «Дженестра» (Одеса) – 3:1, 1:3.

Турнірне становище команд після 22 матчів: «Круг» – 40 очок, «Галичанка» – 37, «Дженестра» – 35, «Сіверськодончанка» – 34, ЗДІА – 32, «Іскра», «Керкинітида» – по 30, «Хімволокно» – 26.