Краса, що наближає до істини

У меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини вже не вперше відбувається виставка фоторобіт Тані Михайлишин-Д’Авінйон «Гуцульщина». Поява виставки в музеї Тичини невипадкова, адже поет так захоплювався красою. Саме Павло Григорович зазначав, що якби українському народу довелося обирати між красою і правдою, то він вибрав би красу – вона ближче до істини. А виставка Тані  Михайлишин-Д’Авінйон – це справді різнобарвна краса.

Як зауважила директор музею Тетяна Сосновська, Таня Михайлишин – нетипова представниця української діаспори. Якщо багато українців надсилають із-за кордону лише поради на кшталт: «Як нам облаштувати Україну», пані Михайлишин-Д’Авінйон реально допомагає нашій державі. Адже фотограф популяризує Україну в світі не лише за допомогою численних знімків, а й пишучи матеріали про нашу країну.

Однак головне її захоплення – фотографія. Із фотоапаратом вона не розлучається, тому під час гостювання в Карпатах так і не змогла розслабитися – довелося знімати весілля. Щоправда, на виставці представлено лише сім фотокарток із весілля, а решта (шістдесят дві) стосую-ться свята Водохреща, побуту гуцулів, також виставлено і фотопортрети та знімки чудових гір.

Фотовиставка триватиме до 16 березня.