Реваншу не буде

Протягом усієї виборчої кампанії побутує твердження про реванш попередньої влади.

«Біло-блакитні» обіцяють повернутися, «помаранчеві» лякають цим. Однак експерти центру «Соціовимір» Володимир Полохало та Сергій Таран відкидають цю можливість, опитавши 19–24 лютого 2400 респондентів.

Політологи бачать тенденцію зростання рейтингу майже всіх сил Майдану та незначного падіння їх опонентів.

На думку пана Полохала, Партія регіонів уже фактично вичерпала свій електоральний ресурс на сході. А «помаранчеві» сили хоч і програють їй, здатні, об’єднавшись, створити коаліцію. Тим паче, що цього хоче 37,5 відсотка опитаних. І лише чверть громадян прагне повернути до влади нинішню опозицію.

Малоймовірне утворення коаліції сил Майдану із «біло-блакитними». Альянс «Нашої України», Партії регіонів та СПУ підтримують лише 11 відсотків респондентів, ще менше українців прагнуть союзу Януковича, Тимошенко та Литвина. До речі, такий розвиток подій не влаштовує ані прихильників «помаранчевих», ані послідовників колишньої влади. Тому будь-яка спроба опонентів домовитися стане актом політичного самогубства й втрати народної підтримки.

Не дуже допомагають у передвиборній боротьбі й піар-кампанії. Не дає результатів інформаційна війна з боку Росії, яка, за словами Полохала, ведеться вже понад рік і має на меті дискредитувати ідеали Помаранчевої революції. Особливого сенсу для маніпуляцій немає. Електорат-то давно визначився зі своїми симпатіями, й боротьба йде за останні 2-3 відсотки голосів.