Пригощали не тільки ветеранів

Минулого четверга, у День захисника Вітчизни, кандидати від виборчого блоку «Київ – європейська столиця» вшановували ветеранів війни Дніпровського району. Запрошували їх скуштувати хліба-солі, послухати музику і здивуватися... відсутності офіціозу.

Покладання квітів до монумента відбулося просто – без почесної варти і без мітингів. Натомість у наметових приймальнях активісти партії промисловців і підприємців спілкувалися з жителями району, говорили з ними про насущні проблеми і про шляхи їх розв’язання. «Особисто я – противник усіляких мітингів, – заявив член партії Віктор Власов. – Я – колишній авіатор, майор запасу. І хоча 23 лютого ніколи не було червоним днем календаря, його завжди відзначали як свято. І про це не можна забувати. У столичному Дніпровському районі проживає 19 тисяч ветеранів війни. Ми вдячні нашій сивочолій гвардії за все, що вона для нас зробила».

Цього дня в парку Перемоги гречаною кашею з «тушонкою» пригощали, не тільки ветеранів. Чотири польові кухні працювали «на повну котушку», ще й добавку пропонували. На імпровізованій сцені виконували пісні минулих років. Виступали дорослі й діти. Гримів басами духовий оркестр «Дніпро», а юні киянки з однойменного ударного ансамблю весело марширували на плацу.

А перехожі, навіть ті, хто дуже поспішав, зупинялися і ловили себе на думці: «Свято – це стан душі, а не просто червоний день календаря».