Будівництво площі призупинено

За розпорядженням Київського міського голови надземне будівництво торговельно-ділового центру на Спортивній площі перед НСК «Олімпійський» тимчасово призупинено.

Це пов’язано з виконанням Указу Президента України «Про невідкладні заходи з підготовки України до участі у тендері на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща» та доручення прем’єр-міністра України Юрія Єханурова щодо реконструкції НСК «Олімпійський», а також дотриманням вимог УЄФА щодо забезпечення евакуації людей під час проведення футбольних матчів.

Відтак документом дирекції НСК та проектантам доручено якнайшвидше завершити розробку концепції розвитку «Олімпійського», погодити її з головними управліннями МВС та МНС у місті Києві і передати Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту. Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища має розглянути концепцію на містобудівній раді, після чого надати відповідні зміни до архітектурно-планувального завдання на проектування реконструкції площі перед НСК «Олімпійський» з будівництвом торговельно-ділового комплексу на вул. Червоноармійській, 53-55, та житлово-офісного комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської. Дирекція НСК разом із ТОВ «Юджин» до 10 березня мають розробити комплексну схему доступу до спортивного комплексу на період проведення футбольних матчів.