«Дозу» порадив сховати подружці

Співробітники Солом’янського райуправління міліції затримали раніше судимого киянина, який, аби уникнути кримінальної відповідальності, намагався перекласти свою провину на неповнолітню подружку.

Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Тетяна Косиченко, минуло зовсім небагато часу, як 18-річний Євген після звільнення з місць позбавлення волі повернувся додому. Хлопчина навіть не намагався розпочати нове життя, натомість «присів» на голку. Але ця обставина не стала на заваді для підвищеного «попиту» серед дівчат. Зовсім скоро він почав зустрічатися з 14-річною Анею, і та періодично стала цупити в матері грошенята для свого коханого.

Одного вечора парочка поверталася до помешкання Євгена, маючи при собі чергову дозу «ширки». Євген, щоб не «засвітитися», вирішив для конспірації використати свою кохану. Куплена доза перекочувала в рукав її куртки, мовляв, у разі чого у працівників міліції не виникне жодних підозр стосовно неповнолітньої, пристойного вигляду дівчини. Однак ця страховка кавалеру не допомогла. В під’їзді будинку їх затримав дільничний інспектор міліції Солом’янського районного управління, який швидко зметикував, чому ліва рука дівчини застигла піднятою догори, а на обличчі майнув страх.

Слідчим відділом Солом’янського районного управління внутрішніх справ столиці порушено кримінальну справу за статтею 309 КК України «Незаконне зберігання наркотичних засобів», одна з частин якої передбачає відповідальність саме за залучення до цього протиправного діяння неповнолітніх.