Столиця рознарядку перевиконує

Президент України у своїй передвиборній програмі пообіцяв створити у країні мільйони нових робочих місць. Уряд допомагає виконати обіцяне, видавши постанову «Про програму зайнятості населення на 2005 рік». Про стан виконання постанови минулої п’ятниці звітувала столиця.

У Києві безробіття практично немає. Тут робочих рук навіть не вистачає – їдуть до нас на працю люди з навколишніх областей. Тамтешні чиновники заздрять столиці, проте не ворушаться відновлювати промисловість, будівництво тощо. Лише рахують гроші в чужій кишені, мовляв, чому податки осідають у Києві, а не за місцем проживання заробітчан? Чи не краще наслідувати досвід столиці і створити в себе робочі місця?

Торік у Києві з’явилося 83,7 тис. нових робочих місць – рознарядку Кабміну перевиконано на 21,3 відсотка, розповіла нам начальник Головного управління праці та зайнятості Тетяна Кисільова. Працевлаштовано 34 тис. незайнятих громадян. Програму зайнятості Києва виконано на 106,2 відсотка.

Загалом чисельність зайнятого населення у столиці збільшилася до 1,36 млн. осіб, а рівень зайнятості є найвищим – 70,4 відсотка (по Україні 65,5 відсотка) і випереджає середній рівень зайнятості по Євросоюзу, а також 21 європейській країні.

Інф. «ВК»