…А жінку не врятували…

У суботу близько десятої години вечора на вулиці Садовій, що в Дарницькому районі, по дорозі в селище Вишеньки водій таксі «Ланос» не зміг скерувати автомобіль у потрібному напрямку, оминувши місток, з’їхав у річку. Таксі зім’яло кущі й, перевернувшись на дах та проламавши лід, зупинилося у воді.

Зважаючи на те, що річка неглибока, водій та пасажир зуміли вибратися з крижаного полону. Утім, у салоні залишилася 23-річна дівчина. Один із чоловіків побіг по допомогу до найближчих дачних будинків. Водії, котрі проїздили повз місце події, незважаючи на холодну воду, кинулись на порятунок. Дівчина перебувала в салоні й була пристебнута ременем безпеки. Як стверджують очевидці, швидко знайшовши ніж і перерізавши ремінь, пасажирку витягли з салону. Одначе допомогти їй медики не змогли. Жінка загинула. Водія автомобіля госпіталізували до Лікарні швидкої допомоги в стані травматичного шоку. Лікарі діагностували в нього закриту черепно-мозкову травму, перелом ноги, струс мозку й значне переохолодження. Як удалося з’ясувати, учора вранці водій таксі ще перебував у реанімаційному відділенні. Потерпів і пасажир – 21-річний юнак отримав травму грудей. Як стверджують свідки ДТП, обидва чоловіки були напідпитку.

Судячи з усього, всі троє були добрими знайомими, – за непідтвердженими даними, поверталися зі святкування дня народження додому. Очевидно, водій не побачив, – вулиця й справді була неосвітлена, – чи проігнорував попереджувальні знаки про небезпечний поворот та обмеження максимальної швидкості – 40 кілометрів на годину. Як результат, «вилетів» з дороги. Остаточні ж причини ДТП встановить слідство.

За інформацією відділу профілактики столичної державтоінспекції, за вихідні у Києві сталося 24 ДТП, у яких 2 особи загинули та 28 отримали травми. Співробітники ДАІ зареєстрували 189 аварій без потерпілих та затримали 53 нетверезих водіїв.

***

У суботу близько 6-ї години ранку на Московській площі автомобіль збив пішохода – 25-річного чоловіка. Потерпілого з тяжкими травмами доправлено до лікарні. Водій з місця ДТП зник. Правоохоронці звертаються з проханням до можливих свідків повідомити подробиці пригоди Голосіївське МВДАІ за телефонами 483-70-64, 258-23-84.