Свято звитяжців

До 23 лютого дещо зміниться інтер’єр столиці: замість звичної соціальної реклами з’являться плакати патріотичної та військової тематики. Святкову обстановку створюватиме й відповідний музичний супровід. На урочисте оформлення Києва з міського  бюджету виділено 300 тис. грн. Особливу увагу  приділять упорядкуванню пам’ятників, військових меморіалів та могил загиблих захисників Вітчизни.

Київському міському фонду ветеранів Військово-повітряних сил столична влада виділила кошти на проведення ремонтно-реставраційних робіт шкільного музею бойової слави 17-ї Червонопрапорної повітряної армії та оновлення експозицій музею столичної школи №228. Фінансову допомогу отримає і Київська ветеранська благодійна спілка відродження та відновлення пам’яток вітчизняної слави імені Федора Ушакова – на встановлення пам’ятника морякам, які загинули при обороні нашого міста. Самим же захисникам (ветеранам війни та праці певних категорій) передбачено надати путівки на санаторно-курортне лікування. Загалом же на відзначення Дня захисника Вітчизни міська влада у рамках міської комплексної програми «Турбота» виділила 446 тис. грн.

Не обійдеться і без традиційних урочистостей. 22 лютого у міськдержадміністрації відбудеться зустріч керівництва Київради і КМДА з активом ветеранських організацій Києва та воїнами Київського гарнізону. Цього дня їх нагороджуватимуть відзнаками Київського міського голови. Зранку ж керівництво міста покладатиме квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

23 лютого міський голова відвідає Київський міський шпиталь інвалідів Великої Вітчизняної війни у Пущі-Водиці.

Протягом 21 – 24 лютого в районах міста відбудуться тематичні зустрічі ветеранів війни з представниками Збройних сил України.