Енергетичні вампіри

Якось в електричці мені до рук потрапив пожовклий примірник однієї газетки, який забув хтось із пасажирів. На одній із сторінок  погляд зупинився на зображенні чоловіка. Вигляд у нього був якийсь диявольський, а погляд – страшний. Він ніби проходив крізь вас, як рентгенівський промінь. У заголовку читаю: «Ясновидящий и гипнотизер такий-то: «Я в силах бесплатно помочь Вам осуществить Ваше самое заветное желание в течение 30 дней!». Далі йшла реклама його феноменальних здібностей. Приміром, він у прямому ефірі провістив результати лотереї!

«Десь тут має бути безплатний купон на отримання щастя», – подумала я, і, звичайно, знайшла його в куточку. На ньому перше речення було написане за вас (тобто універсальне): «Так, я хочу розбагатіти і вирішити всі свої проблеми всього за 30 днів. Для цього я, без жодних обов’язків з мого боку, хочу отримати Великий Секрет  такого-то». Тут же було подано й адресу лохотрона. Довго не могла згадати, звідки я її знаю. А після того, як ще раз уважно перечитала весь той фарс і дізналася, що цей «добрий дядя» з Франції, нагадала собі подібну рекламу дворічної давності. Сплило у пам’яті й ім’я ще одного «незвичайного дарування» всіх часів і народів – Марії Д.

Цей найталановитіший ме-діум нашого часу (до речі, також француженка) обіцяла десяткам тисяч людей у різних країнах гроші, кохання і щастя. Тільки для цього потрібно було заповнити купон на безплатне отримання талісмана багатства й удачі і пророцтво вашого майбутнього. Адреса була та ж, що й в «ясновидящего и гипнотизера».

Пропозиції французів-ясновидців були схожими. Наприклад, ви зможете вигравати в лотереї (та в інших іграх на гроші), у вас зникнуть любовні проблеми, ви отримаєте календар удачі. Марія Д. доводить на власному життєвому досвіді, розповідаючи в газетах історію про свого чоловіка. Він пішов від неї, а вона згадала про давній талісман, який залишив їй у спадок дядько (медіум і священик). І не встигла його принести додому, як чоловік (сам не розуміючи чому) повернувся до неї.

«Добрий дядя» з Франції також відкривав усім охочим мистецтво спокуси. Після того, як ви дізнавалися його «великий секрет», із легкістю могли одним поглядом затягти у свої обійми предмет вашого кохання. Чи хоче цього сам «предмет», нікого не цікавить. Також не пояснюється, кому з двох власників талісмана пані Д. перепадуть гроші, якщо вони зустрінуться за одним гральним столом. Усі їхні обіцянки мені здавалися не вартими уваги, я  ніколи не купилася б на безплатний талісман, бо знала, що потім ці медіуми все одно почнуть витягувати  гроші. Але, зустрівшись із експертом з дослідження аномальних явищ громадської організації «Експертиза біоенергетики» Романом Діденком, зрозуміла, що цим ясновидцям потрібні не тільки ваші гроші. А що ж? – здивовано перепитала я.

Він розповів, що до нього звернулися кілька знайомих, які придбали такі талісмани щастя. Як просто: поклав диво-папірець у гаманець – і начебто  жодних проблем. Гроші так і сипляться до ваших кишень, а кохані – до ваших ніг. Але з нічого нічого й не виникає. Це всі розуміють, та все одно купуються на обман. Дослідивши ці талісмани щастя, він виявив, що вони мають негативну енергетику. «Придивіться до цих зображень, – пояснює  Роман. – Рамку у вигляді вінка з листя намальовано проти годинникової стрілки, хоча це відразу й непомітно. Ці талісмани витягують із власників усю енергію, тобто вони стають енергетичними донорами для тих, хто ці малюнки розсилає. І справді, у моїх знайомих не тільки погіршився стан здоров’я, а й почалися ще більші матеріальні проблеми, ніж вони мали. Тому я й застерігаю нікому й ніколи не замовляти таких талісманів».

Після цієї розмови пригадала,  як час від часу в поштовій скринці знаходила так звані «листи щастя». Якщо  ти їх перепишеш енну кількість разів, то до тебе має прийти щастя, якщо ж ні, то – стережися! Колись директор нашої школи зігнорував погрозу і... зламав ногу. І вже в лікарні попросив свого заступника про всяк випадок переписати того «щасливого» чи то ба грізного листа. Гадаю, усім нам потрібно бути обачнішими, щоб не потрапляти на гачок різних шахраїв, які висмоктують як не гроші, то здоровий глузд.