Прибуток на здоров’ї

Працівники відділу боротьби з економічними злочинами Святошинського райуправління міста Києва припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення маринованих овочів і салатів. Продукцію шинкували, маринували, квасили в приватному будинку в місті Вишневому, в антисанітарних умовах.

Завітавши до такого підприємства, правоохоронці угледіли брудні плити, ванну, де в каламутній воді мили морську капусту. Підлога ж була залита рідиною, що витікала в процесі закваски. Не набагато чистіше було і в дворі. Розкидані тара, пакувальний матеріал, напівфабрикати з мороженої морської капусти і кальмарів ще раз переконували, що дотримуватися елементарної санітарії тут ніхто не збирався.

На «приватного» підприємця працювало 18 осіб. Готову продукцію поставляли до мережі столичних і обласних супермаркетів.

За словами прес-офіцера Святошинського райуправління міліції Тетяни Мартиненко, висновок експертизи щодо виготовлюваної у Вишневому продукції невтішний. Приміром, у квасолі, яку додавали до багатьох видів салатів, виявлено бактерії з групи кишкової палички.

За попередніми даними, вартість продукції, яку винахідливі підприємці виготовляли за добу, становила 34 тисячі 700 гривень. Усього ж районні оперативники виявили півмільйона гривень. Ці гроші господар виробництва заробив торік. Либонь, завдавши непоправної шкоди здоров’ю багатьох вітчизняних споживачів.