У пошуках малолітніх бомжів

Що й казати, нині чимало таких батьків, котрі не надто переймаються долею власних дітей. Підлітки, не отримавши належної уваги вдома, квапляться на вулицю. А там на них пильно чатує безліч негативних явищ. Як-от, жебрацтво, алкоголізм, наркоманія, проституція і т. інш. Аби запобігти злу, столичні правоохоронці постійно проводять профілактичні заходи.

Як повідомив прес-офіцер ЦГЗ ГУ МВС України в місті Києві Ігор Корицький, з початку року співробітники Київського відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх провели десять рейдів. У підвалах, кишлах виявлено 374 безпритульних. Як з’ясувалося, кожен третій з-поміж таких – приїжджий.

Нещодавно столичні правоохоронці обстежили підвал будинку №129, що на вулиці Саксаганського, а також територію, дотичну до Центрального вокзалу. Знайдено 15-річного бомжа з Київської області. Мешкаючи в підвальному приміщенні, підліток відчував себе куди ліпше, ніж, скажімо, жителі Алчевська: тепло йому постачала труба центрального опалення. А неподалік вокзалу в колекторі теплотраси тривалий час зігрівалися четверо маленьких біженців із Житомирської та Закарпатської областей.

Співробітники Голосіївського райуправління міліції теж затримали двох юних жебраків, а в Оболонському – трьох. Після медичного обстеження дітей направлено до притулку, що в Дніпровському районі.