Армія поділиться землею

Угоду про співпрацю у вирішенні питань ефективного землекористування підписано між Міністерством оборони України та Асоціацією міст України та громад, повідомила прес-служба військового відомства. Підписи під документом поставили міністр оборони України Анатолій Гриценко та президент асоціації Київський міський голова Олександр Омельченко.

Як зазначив Анатолій Гриценко, без допомоги міських керівників військові не змогли б отримати тих позитивних результатів у будівництві житла, передачі містечок, які нині є. Порівняно із 2004 роком кількість зведених для військовиків квартир торік зросла майже вдвічі – побудовано понад 6,5 тисячі нових помешкань.

– Плани на перспективу ще амбітніші, – сказав міністр. – Нині на балансі Міноборони понад 400 надлишкових військових містечок. Протягом наступних шести років розвитку і реформування Збройних сил буде звільнено ще близько 1100.

Анатолій Гриценко зазначив, що завдяки спільним зусиллям Міністерства оборони, Асоціації міст України та громад за підтримки народних депутатів є реальна змога впродовж трьох років вирішити житлове питання для військових.

У столиці також «гуляє» чимало земельних ділянок, які попереднє керівництво Міноборони відмовлялося передавати місту. Наша газета називала ці адреси, зокрема на вулиці Щербакова, де порожня казарма вже кілька років перетворюється на руїну. Можливо, нинішня військова влада таки наведе лад у своєму господарстві.