Хто може погасити борг заощадженнями

Людмила Пилипівна ПУЖАЙЧЕРЕДА із Дніпровського району, прочитавши в нашій газеті повідомлення про те, що уряд продовжив термін погашення боргів за житлово-комунальні послуги за рахунок знецінених вкладів в Ощадбанку СРСР, хотіла дізнатися про порядок цієї процедури.

Як пояснили у Департаменті житлово-комунального господарства Міністерства будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства України, згідно з постановою Кабміну «Про реалізації статті 36 Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік» №124 від 9 лютого 2006 року, право погасити заборгованість за житлокомунпослуги до 30 червня цього року мають ті громадяни, які з яких-небудь причин не погасили заборгованість за житлово-комунальні послуги в 2005-му за виданим рахунковим чеком і не повернули його до 1 січня 2006 року до Ощадбанку. Вони також можуть у цей же термін повернути чек до Ощадбанку для відновлення списаної суми на своєму компенсаційному рахунку. У департаменті також просили нагадати, що погашення зобов’язань держави із знецінених грошових заощаджень громадян в установах Ощадбанку колишнього СРСР здійснюються за борги за житлово-комунальні послуги, які утворилися на 1 вересня 2004 року.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.