Довгобуди зникнуть

Про підсумки роботи Головного управління комунальної власності столиці на брифінгу розповів його начальник – заступник голови КМДА Ігор Лисов.

Ігор Володимирович зауважив, що нині в комунальній власності столиці перебуває 484 підприємства, установи та організації. «Торік ми прийняли до міста 38 житлових будинків – майже 150 тисяч квадратних метрів», – зазначив він. Загалом же у власності Києва – понад 6 млн. кв. м.

Одним із вагомих джерел надходжень до міського бюджету стала приватизація майна комунальної власності. Завдяки цьому Київ щороку отримує 70-100 млн. грн. Столична скарбниця поповнюється й завдяки здачі в оренду приміщень. Нині це понад 2 млн. кв. м нежитлових площ. Це дало змогу торік отримати до бюджету понад 265 млн. грн.

Ще одне джерело надходжень до бюджету – реконструкція старих об’єктів. «Близько 290 вже обстежено і по 26  проведено конкурс із залучення інвесторів», – пояснив пан Лисов. Він також запевнив, що не лише реконструюватимуть старі споруди, а й «боротимуться» з довгобудами: «Гадаю, що упродовж двох років у столиці їх уже не буде». Яскравий приклад – довгобуд на Інститутській, 3, де 12 років «споруджували» виставковий павільйон. Нині планується вкласти в цей об’єкт близько 24 млн. грн., аби розмістити там Музей історії Києва.

Оксана ІГОРЕВА