Не місце красить людину

Учора на прес-конференції в УНІАНі видатні митці країни висловили свою думку щодо діяльності Київського міського голови Олександра Омельченка.

«Кожен повинен займатися своєю справою. Художник – творити, парламентарій – розробляти законопроекти, а досвідчений керівник – управляти. І горе тій країні, в якій вони поміняються місцями», – саме так вважають діячі культури. Поет-пісняр Юрій Рибчинський зокрема зауважив, що за останні десять років Київ справді став європейським містом за всіма показниками – не лише економічними, а й культурними. «Таланти у столиці постійно підтримують і розвивають», – приєднався до сказаного Вадим Крищенко. А Євгенія Мірошниченко вдячна за те, що в Києві знайшлося місце не лише для естради, а й для оперного мистецтва, яке завдяки відродженню Малої опери зможе досягати світових висот.

«В умовах нестабільності й стрімкого падіння авторитету влади, який спостерігається останнім часом в Україні, не варто нехтувати роллю сильного й надійного керівника. Хочемо ми того чи ні, але такий величезний мегаполіс, яким є Київ, не може обійтися без налагодженої системи господарювання. Саме таку політику і проводить нинішній Київський міський голова Олександр Омельченко. Зруйнувати її – означає створити в місті хаос. Як у кожної людини, в нього є і сильні, й слабкі сторони. Але тільки необ’єктивна людина може заперечувати реальні досягнення столичної влади на чолі з Олександром Олександровичем. Ми, представники творчої інтелігенції Києва, ветерани культури завжди відчуваємо його підтримку і турботу. Перелік добрих справ міського голови з вдячністю можуть продовжити й інші жителі Києва», – сказано у зверненні творчої інтелігенції столиці, підписи під яким поставили Дмитро Гнатюк, Мирослав Вантух, Діана Петриненко, Микола Мащенко, Раїса Недашківська, Валентин Зноба, Борис Олійник, Іван Марчук, Ніна Матвієнко, Анатолій Авдієвський та інші визначні діячі культури та мистецтва.