Олімпійський рік не лише для олімпійців

Мова не про однойменні дитячі змагання, котрі набувають особливого розмаху в олімпійські сезони. Не залишаються в затінку туринських баталій і турніри з інших видів спорту. Тим паче, що хокей і баскетбол, а саме вони дають інформаційний привід для газетних виступів у лютому, цікавлять уболівальницький люд, можливо, й не менше, ніж олімпійські старти.

Українська льодова дружина під проводом Олександра Сеуканда насправді гідно представила нашу державу на Кубку Виклику в Білорусі. Ні, «жовто-блакитні» мінський турнір не виграли, поступившись господарям за різницею закинутих шайб. Однак і жодного матчу не програли, у тому числі й білоруським хокеїстам, які в світовій класифікації посідають вищі позиції. Наші хлопці перемогли поляків – 4:2 і естонців – 6:1, а в матчі з основним фаворитом групи обмінялися закинутою шайбою. Друге місце та приз найкращого захисника для Гунька стали добрим знаком для команди, що продовжує підготовку до хокейного  мундіаля.

А от баскетбольні дружини України лише дізналися про те, хто стане їхніми конкурентами в боротьбі за путівки на Євро-2007. У жінок – ізраїльська, турецька та словенська збірні, а в чоловіків – болгарська, польська та шведська. Почнуться відбіркові перегони наприкінці серпня, а до фіналу потраплять переможці груп і по кілька найкращих команд з тих, що фінішують другими (дві – в чоловічому, чотири – в жіночому турнірах). Нагадаю, що в національній баскетбольній суперлізі беззаперечними лідерами є маріупольський «Азовмаш» і БК «Київ». Останнього за часом ігрового дня вони взяли гору в гостях відповідно над «Сумихімпромом» – 88:69 і «Дніпром» – 108:64. Виграв гостьовий поєдинок і київський «Будівельник» – 82:74 над СК «Маріуполь», причому неабиякою вправністю відзначилися двоє наших земляків: Брянцев здобув 28 очок, а Балашов-старший записав до активу 24 очка і 8 підборів м’яча під щитами.