Сало і мед – надійні рятівники

Усі ми розуміємо: довкілля забруднене не лише в районах, котрі межують із Чорнобильською зоною. А тому нерідко постає питання: що їсти, які продукти найбільш безпечні для організму?

Фахівці радять, що овочі й фрукти найменш уражені радіонуклідами. Причому, що яскравіше забарвлення мають, то більше містять таких речовин, які захищають організм від ізотопів, важких металів, підвищують опір до різних недуг.

Чудово справляються з виведенням радіонуклідів із організму пектини, які містяться в яблуках, грушах, айві, морських водоростях. Корисно пити чай і настій із шипшини, смородину, червоні й чорні сорти винограду, цитрусові.

Мало хто знає, але вчені довели це на практиці: у свіжому салі міститься біологічно активна речовина – арахідонова кислота, яка сприяє очищенню організму. Тому лікарі рекомендують щодня давати дітям з’їдати шматочок свіжого сала. Цілющу силу мають і продукти бджільництва: мед, прополіс, маточне молочко, а також квітковий пилок.