Кохання, намальоване зірками

В одному із залів Українського фонду культури відбулася художня акція «Зірки малюють кохання», в якій взяли участь артисти, музиканти, телеведучі та дизайнери.

Із пензлями активно працювали гурти «НеДіля», «Чорнобривці», «Авіатор», «Нумер 482», «2 step», співачка Анжеліка Рудницька. Здивував телеведучий Андрій Джеджула, який зобразив кохання в образі серця із бісівськими ріжками й борідкою. А от для Лілії Подкопаєвої образ кохання неможливий без символів Олімпійських ігор: у центр серця вона помістила п’ять сполучених кілець. Після деяких енергійних мазків анонімних «зірок» постраждали не лише стіни, а й виставлені картини. Мистецтво потребує жертв.

Організатори сподіваються, що «створено кілька геніальних робіт», які потім продадуть на аукціоні, а гроші відправлять в один із лікувальних закладів. Звичайно, вправляння в образотворчому мистецтві подібне не до майстер-класів геніальних художників, а до шкільного уроку малювання. Причому найціннішим у цих малюнках є власне автографи творців. Але якщо це принесе користь дітям – то чому б і ні?