Азійці європейцями не стали

Київське управління Служби безпеки України і фахівці підрозділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю СБУ в результаті спільної спецоперації, проведеної в Київському регіоні, викрили й припинили діяльність підпільного каналу доправки нелегальних мігрантів з азійських країн до країн Євросоюзу.

Як повідомили в прес-центрі Київського управління СБУ, щоб захопити всіх зловмисників, кілька оперативних груп спецслужби працювали одночасно як у столиці, так і в Київській області.

Операція завершилася пізньої ночі, коли на Троєщині поблизу торговельного комплексу було затримано приватне таксі, на якому  привезли чергову групу мігрантів на імпровізований збірний пункт перед відправкою на Захід. Організаторів кримінального бізнесу захопили на тому ж місці. Із розташованої неподалік кав’ярні вони контролювали процес передачі мігрантів.

Водночас у Макарівському районі Київської області інші групи оперативників уже стежили за приватною садибою, яку пристосували під «готель» для переховування нелегалів. Шістнадцять громадян Пакистану, які без документів перебували там, так і не дочекалися нагоди стати європейцями. Затримавши нелегалів, співробітники спецслужби забезпечили їм подорож лише до приймальника-розподільника МВС, звідки їх депортують на батьківщину.

За попередніми даними, організатором оборудки був виходець із Пакистану, який свого часу легально облаштувався в Україні, – одружився з киянкою і налагодив бізнес на речовому ринку. Нелегально ж він організовував для своїх менш спритних земляків «переселення» до Європи.

Проти організаторів незаконного переправлення іноземців через державний кордон України порушено кримінальну справу за ознаками частини другої статті 332 Кримінального кодексу України.

Інф. «ВК»