Цифри на якість не впливають

Днями на розширеній колегії Київської міськдержадміністрації було заслухано звіт керівника столичної міліції Віталія Яреми про виконану торік роботу та доповідь начальника головного управління МНС України в м.Києві Анатолія Косара про трудові досягнення столичних рятувальників.

Промови обох доповідачів рясніли різноманітними цифрами та показниками. Однак керівники цих відомств не наполягали на сприйнятті статистичних даних як на свідченні поліпшення чи погіршення роботи. Адже визначати якість роботи міліціонерів і рятувальних служб за сухими показниками – річ досить суб’єктивна.

Віталій Ярема ознайомив з роботою управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. У цій сфері кількість виявлених злочинів зменшилася на 10 відсотків. Причина проста – відповідні підрозділи почали працювати не над виявленням хворих на наркоманію, а спрямували свої зусилля на ліквідацію схем і каналів збуту наркотиків, і психотропних препаратів. Торік вдалося виявити 654 факти збуту. Загалом правоохоронці конфіскували майже 450 кілограмів наркотичних засобів.

Головний рятувальник міста звернув увагу на той факт, що чимало загорань, які доводилося ліквідовувати протягом минулого року, виникли через елементарну недбалість у комунальній сфері. Як зазначив Анатолій Косар, у 37 випадках зі 100 пожежники мусили виїжджати на гасіння смітників. Істотні проблеми з протипожежним станом мали торговельні майданчики та ринки міста, які вже тривалий час належать до місць підвищеного ризику. Приміром,  торік сталося 13 пожеж й чотири – у січні цього року. Ще одна проблема рятувальників – неправдиві виклики. Таким фіналом минулого року завершилося 4100 виїздів пожежно-рятувальних підрозділів.