Печерськ розплановано, але не все враховано

Першим у столиці було розроблено детальний план території (ДПТ) Печерська, про що повідомляла наша газета. Але з’ясувалося, що не все у ньому гаразд, оскільки у районі існують об’єкти, проти зведення яких протестує громадськість. Тому, за повідомленням головного архітектора Києва Василя Присяжнюка, його планують винести на повторне громадське обговорення, а потім – на затвердження сесії Київради.

– Є потреба прискорити розробку цього ДПТ, оскільки з його появою на Печерську буде чітко визначено функціональні зони для розміщення житла та інших об’єктів, а також встановлено чіткі межі охорони історичного ландшафту міста, тобто дніпровських схилів, – зазначив Василь Федорович. – Детальним планом передбачено збереження дніпровських схилів, жодної забудови на них не вестимуть. Тут можливе розміщення тільки об’єктів відпочинку та оздоровлення. ДПТ Печерського району може бути затверджено Київрадою вже у перших числах березня.

Голова Печерського району Анатолій Коваленко додав, що при розробці цього ДПТ загалом є три проблеми: створення схеми розміщення автозаправних станцій на території району, винесення його на повторні громадські слухання і забудова Дніпровської набережної від Поштової площі до мосту метро.

– Оскільки у районі є кілька десятків конфліктних будівництв, дозволи на які не скасовано Київрадою попри звернення району, то ефективність громадських слухань буде невисокою, – переконаний Анатолій Андрійович. – Жоден конфліктний об’єкт, щодо якого не скасоване рішення Київради, знімати з ДПТ не маємо права. Ми просили зняти 20 об’єктів по земельних ділянках і 20 – по надбудовах ландшафтних поверхів – це ті рішення, які хвилюють район, – але питання досі не вирішено.