Пензлики вмокнули у веселку

 Найчастіше кольорові сни бачать діти. Адже дивляться вони на довколишній світ не так, як ми, дорослі, а через особливе кольорове скельце.  Тому-то він у їхніх очах барвистий, сонячний, оптимістичний. На такі роздуми  мене навіяли  малюнки юних художників Святошинського району, які вони представили на конкурс «Київ очима дітей».

Як зауважили  ініціатори й організатори  цього конкурсу, члени Київської міської організації «Народний союз «Наша Україна», вони не сподівалися  на таку активність школярів.  Для участі в ньому подали свої роботи близько 200 юних талантів. Журі нелегко було визначити  переможців, адже всі малюнки, витинанки, вишивки, гончарні вироби варті уваги й нагороди. Тож вибрали 30 найкращих. Переможцям вручили чудові фарби та пензлики.

У дитячих роботах дивовижна енергетика. Неначе художники вмокнули свої пензлики в яскраву веселку. Настя Чернявська, учениця 55-ї школи, намалювала ранок над Дніпром, Микола Цілюх із 13-ї школи імені І.Хитриченка – Шевченківський університет, де хотів би навчатися, а Марина Шимчук із цієї ж школи свою увагу зосередила на пам’ятнику Магдебурзькому праву. «Кияночка» Саші Вороніної – вишукана панночка, якою не можна не милуватися. А ось двоє товаришів – п’ятикласників із 185-ї школи Олег Макаров та Артем Прохорович  (на знімку) – намалювали будинок Верховної Ради.

Мені б дуже хотілося побувати  в сесійній залі, – зізнався Артем. – Коли виросту, може, і стану депутатом, але не таким, як нинішні, які б’ються, наче наші хлопці інколи на перерві.

– Я їм за поведінку поставив би двійку! – категорично заявив Олег.

Дуже оригінальну роботу подали на конкурс вихованці 297-ї школи. Другокласники, які відвідують гурток «Криниця народної творчості», створили Дерево-Київ із витинанок. Красиво – очей не відвести!

Певна річ, цим картинам ще далеко до художньої довершеності, але в них є те, чого не можна навчитися, а що лише відчувають серцем – дитяча щирість,  безпосередність. Це маленькі шедеври, якими не можна не захоплюватися. Хтозна, може, через кілька років імена нинішніх переможців конкурсу зазвучать на виставках, вернісажах світового рівня.