Чарівний світ української казки

Саме такими були девіз і тематика V Міжнародного конкурсу дитячого малюнка, ідея і втілення в життя якого належить депутату Київради по 76-му виборчому округу, генеральному директорові Генеральної дирекції Київради з обслуговування іноземних представництв Павлові Кривоносу. Перший конкурс відбувся при ГДІПі, але ним дуже зацікавилися Солом’янська районна влада і управління освіти, тож останні чотири гучно, цікаво й весело відбуваються саме в цьому районі. Охоплюють цим цікавим заходом учнів 149-ї, 164-ї, 167-ї і 177-ї середніх шкіл, гімназії №178 і ліцею Національного технічного університету.

А міжнародним конкурс називається не для годиться – тут навчається чимало дітей іноземців, працівників дипломатичних та бізнесових структур. І хоча фінальний етап конкурсу в палаці дитячої та юнацької творчості району завжди відбувається цікаво й весело, родзинка в тому, що найкращі малюнки 85-ти дітей 6 – 16 років стануть основою яскравого настінного календаря. Павло Кривонос забезпечує його друк на найкращому папері накладом не менше двох тисяч і розповсюдження в навчальних закладах.

Начальник управління освіти Олена Рудзинська показує календарі й пишається юними талантами району.

Цього разу кількість представлених на конкурс малюнків сягнула тисячі. Павло Кривонос і його колеги Олена Рудзинська та директори шкіл не шкодують часу для копіткої і тривалої роботи в журі, боячись помилитися і не помітити обдаровану дитину.

…Чималенька зала вмістила окрім лауреатів та переможців і групи підтримки з батьків, бабусь, дідусів, учителів та однолітків. Нагородження чергувалося з виступами юних талантів – зразкового ансамблю народного танцю «Веселка», колядувальників та щедрувальників із вокального ансамблю «Зірнички». Ці колективи не раз перемагали на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, тож директор Солом’янського палацу дитячої та юнацької творчості Віолета Марушевська аж сяяла, милуючись своїми вихованцями. Лауреатам вручили заохочувальні премії – дипломи, календарі та набори для малювання. Переможцям – те саме, але набори – як для справжніх митців. Ґран-прі виборола чотирикласниця 177-ї середньої школи Дарина Жигалкіна. Окрім переконливого свідчення її таланту – малюнка на титульній сторінці календаря – дівчинку нагородили ще й путівкою до дитячого центру «Молода гвардія», тож вона влітку зможе не лише відпочити, а й намалювати синє море та чайок.

Але свято на цьому не завершилося. На сцену покликали капітанів і воротарів усіх шести шкільних футбольних команд і Павло Кривонос вручив їм футбольну форму. Адже він – ще й віце-президент Федерації футболу Києва, допоміг спорудити спортивний майданчик зі штучним покриттям у 166-й середній школі і реконструював два стадіони. Справжні, якісні футбольні м’ячі в усіх командах – теж його заслуга.