Інспектори ДАІ стали учасниками ДТП

Минулої п’ятниці близько 23 години 35 хвилин на проспекті Перемоги відбулася дорожньо-транспортна пригода, учасниками якої стали співробітники державтоінспекції. Одначе не з їхньої вини.

За попередніми даними, навпроти кіностудії імені Довженка 21-річний водій «Мазди», не впоравшись із керуванням, врізався в службовий автомобіль відділу ДАІ Солом’янського райуправління міліції. Власника іномарки госпіталізували до міської лікарні № 17.

Розповідає інспектор ДАІ:

– Ми разом із напарником приїхали запротоколювати дрібну аварію – зіткнулися вантажівка та легковик «БМВ». Увімкнули аварійну сигналізацію, огородили місце автопригоди та встановили необхідні тимчасові знаки. Обидва водії сіли в наш автомобіль для перевірки документів та написання пояснень. Та за кілька секунд ми самі стали учасниками дорожньо-транспортної пригоди.

Після удару авто дорожньо-патрульної служби добряче штовхнуло БМВ, який стояв попереду. Цього разу пошкодження іномарки були значно серйознішими. Усі, хто перебував в салоні службового автомобіля, отримали травми. Водіїв «БМВ» та вантажівки й одного інспектора ДАІ медики доправили до тієї ж 17-ї лікарні. В усіх потерпілих закриті черепномозкові травми та струс мозку.

Але залишається незрозумілим, яким чином водій «Мазди» за умови нормального вуличного освітлення не побачив попереджувальних знаків, огороджувальних фішок та міліцейського автомобіля.

За інформацією відділу профілактики столичного управління ДАІ, протягом вихідних у Києві зареєстровано 14 ДТП. Серед них 9 наїздів на пішоходів, 4 зіткнення. За суботу й неділю на шляхах столиці одна особа загинула, 23 отримали травми. Співробітники ДАІ зафіксували 198 аварій без потерпілих та затримали 53 п’яних водія.